Wykładowcy
Początek:
08/05/2025 10:00
Koniec:
11/05/2025 13:00
Adres:
Centrum Tenisowe Angie, Puszczykowo ul. Sobieskiego 50 Zobacz na mapie
Szkolenie skierowane jest do lekarzy zaczynających samodzielne badania ultrasonograficzne narządów jamy brzusznej, oraz chcących usystematyzować i ugruntować swoją wiedzę i doświadczenia, nabyte w trakcie samodzielnej nauki.
Szkolenie prowadzi prof. UM Piotr Grzelak, specjalista radiolog, kierownik Zakładu Radiologii i Diagnostyki Obrazowej Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi. 27 godzinny kurs złożony jest z bogato ilustrowanych wykładów oraz praktycznej nauki ultrasonografii.
Każdy lekarz otrzymuje Świadectwo ukończenia kursu oraz materiały z wykładami. Kurs odbywa się w Puszczykowie Centrum Tenisowe Angie ul. Sobieskiego 50
Akredytacje: Izba Lekarska – 27 punktów edukacyjnych
Rozpoczęcie zajęć: 8.05. (czwartek) o godz. 10.00.
Zakończenie zajęć: 11.05. (niedziela) o godz.13.00.
W przerwach zajęć o 13.00 obiad.
Koszt szkolenia: Koszt szkolenia (w tym obiady) wynosi 3800 zł. Koszt z pełnym utrzymaniem (3 noclegi w pokojach 2-osobowych z wyżywieniem) to dodatkowo 780 zł .(Łącznie 4580 zł).
Możliwy dodatkowy nocleg 7/8.05.- 4 noclegi to dodatkowy koszt 1040 zł (łącznie 4840 zł).
Dopłata do pokoju 1-osobowego: 40 zł/noc
Gwarancją uczestnictwa jest wpłata zaliczki 1000 zł w terminie 7 dni (podaj datę kursu) Pozostałą część kwoty proszę przelać na 21 dni przed szkoleniem
Płatność za szkolenie Wielkopolska Szkoła Diagnostyki Obrazowej,
konto Santander 35 1090 1405 0000 0001 1531 6597
Program
Czwartek
10-11 Podstawy teoretyczne badania ultrasonograficznego.
Anatomia ultrasonograficzna
11-13 Trzustka, przestrzeń zaotrzewnowa
13-14 Obiad
14-18 Zajęcia praktyczne
Piątek
900-1300 Wątroba, pęcherzyk żółciowy, drogi żółciowe, śledziona
1300-1400 Obiad
1400-1800 Zajęcia praktyczne
Sobota
900-1300 Nerki, nadnercza, przestrzeń zaotrzewnowa, stercz, narząd rodny
1045-1100 przerwa/kawa
1300-1400 Obiad
1400-1800 Zajęcia praktyczne
Niedziela
900-945 Przewód pokarmowy
9.45-10 przerwa/kawa
10-11 Test „Rozbójnik”
11-13 Zajęcia praktyczne
13 Obiad